Boerenkoolsalade is een ideale herfstsalade

by Jan Scherders

Boerenkoolsalade smaakt verrassend lekker. Boerenkool met geschaafde amandelen, frisse dressing en Parmezaanse kaas. Super yummie!!

Boerenkoolsalade, wat een ontdekking 🙂

Deze salade vond ik bij de onovertroffen kook rubriek van de New York Times. Ik heb hem toen gemaakt als een bijgerecht bij de traditionele kalkoen op Thanksgiving Day. Mijn gasten waren enthousiast en vroegen onmiddellijk naar het recept. Hier is het voor eenieder 🙂

Haal een zak boerenkool en maak in een mum van tijd een heerlijke salade, of doe iets meer moeite … ga naar een bio-boerderij, koop een verse kool van eigen grond en snij deze zelf fijn, nog lekkerder.

Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Salade van boerenkool

Boerenkoolsalade smaakt verrassend lekker. Boerenkool met geschaafde amandelen, frisse dressing en Parmezaanse kaas. Super yummie!!
Gang: Bijgerecht
Keuken: Wereldkeuken
Porties: 8
Auteur: Jan Scherders

Ingrediënten

  • 2 cups geschaafde amandelen
  • 1/3 cup vers citroensap van 2-4 citroenen
  • 1 1/2 cup extra vierge olijfolie
  • 4 teentjes knoflook gepeld en geplet met de platte kant van een koksmes
  • 300-400 gram boerenkool
  • 1 1/2 cup vers geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Rooster de amandelen totdat ze goudbruin zijn en laat ze daarna afkoelen
  • Neem een kommetje en doe daarin het citroensap en wat zout en giet er al roerend langzaam de olijfolie bij. Voeg ook de knoflook toe en laat de dressing dan even staan
  • Als je een verse boerenkool hebt snijd die dan fijn en doe die in een grote kom. Strooi de amandelen over de kool en strooi er ook de geraspte kaas overheen. Neem de dressing (verwijder de knoflook) en sprenkel de helft over de kool en hussel de kool dan goed door mekaar. Proef dan en voeg eventueel meer dressing en zout toe. En hussel weer goed door mekaar.
  • Laat een uur staan en serveer dan

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept