Bloemkoolsoep met curry in Indiase stijl

by Jan Scherders
Bloemkoolsoep met curry in Indiase stijl

Bloemkoolsoep met curry in Indiase stijl maak je met wat (Indiase) spices waardoor je een heerlijk verwarmende soep krijgt.

Het idee voor deze bloemkoolsoep met curry is heel simpel

Dit soepje is weer gebaseerd op een recept van de New York Times soep goeroe Martha Rose Shulman. Zij maakt zulke lekkere soepjes 🙂

Het idee is heel simpel. Je fruit een uitje, en wat knoflook en gember, doet daar wat curry poeder en komijn bij en dan de bloemkool en bouillon. Even koken, soep pureren en dan goed op smaak brengen!!

Ik heb gemerkt dat je deze soep royaal op smaak moet brengen met zout en peper. Daarnaast heb ik zelf een theelepeltje garam masala (warme specerijen) op het eind toegevoegd.

Wat betreft het curry poeder kun je van alles kiezen maar als je madras curry poeder neemt dan houdt je het in Indiase stijl.  Je kunt madras curry poeder ook zelf maken.

Restverwerking met bloemkool

Ik kom er steeds meer achter dat soepjes “van de rest maken” een super goede oplossing is als je groenten over hebt. Je maakt verse soep van groenten, en als je die invriest heb je altijd wat goede soepjes achter de hand. Dus voor mij gaan bij dit soort soepjes restverwerking en het maken van lekkere en gezonde soepjes hand in hand.

Onderstaand recept is voor een hele bloemkool maar laat zich makkelijk aanpassen als je maar een halve bloemkool of minder over hebt en even niet weet wat ermee te doen.

Bloemkoolsoep met curry in Indiase stijl

Bloemkoolsoep met curry in Indiase stijl maak je met wat (Indiase) spices waardoor je een heerlijk verwarmende soep krijgt.
Porties: 8

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 knoflooktenen fijngehakt
  • 2 tl gehakte verse gember of 1/2 theelepel gemalen gember
  • 2 tl curry poeder bijv curry madras
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 grote bloemkool (je moet een kleine kilo bloemkool in de pan kunnen doen) in roosjes
  • 1-2 bloemige aardappelen in blokjes of anders een kopje rijst
  • 2 liter lichte kippenbouillon of groentebouillon
  • zout en peper goed proeven!!
  • 1 tl garam masala

Instructies

  • Neem een soeppan en verhit daarin een eetlepel olie op middelhoog vuur. Fruit dan de ui zacht en voeg dan de knoflook, komijn, curry poeder, gember toe en bak die een minuutje mee.
  • Voeg dan de bouillon, bloemkool, aardappelen toe en breng aan de kook. Laat dan 20-30 minuten koken totdat de groenten gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer en breng dan op smaak met zout en peper en voeg ook de garam masala toe. Goed proeven, anders nog wat zout en peper toevoegen.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment