Bijgerechten voor een Chinese Fondue

by Jan Scherders

Lekkere bijgerechten voor een Chinese Fondue zoals vis, kip, vlees, groenten, tofu en noedels maken een Hot Pot tot een waar feestje. Hier mijn lijstje.

Bijgerechten voor de Hot Pot

Welke bijgerechten heb je nodig voor een Chinese fondue ? Hier mijn lijstje voor een lekkere hot pot!! Denk aan vis, vlees en kip, maar ook aan tofu, (knapperige) groenten en noedels.

Als je je weg nog aan het zoeken bent, dan heb je misschien iets aan mijn andere artikelen over Hot Pot:

En anders hier verder met mijn tips voor bijgerechten voor een Chinese fondue.

Vlees, vis, kip en tofu voor de Chinese Fondue

Het blijft een beetje lastig om te zeggen hoeveel je nodig hebt, maar denk aan circa 300 gram per persoon. Dus maak een keuze uit dit lijstje voor jouw gasten en zorg dat je opgeteld aan ongeveer 300 gram per persoon komt.

  • Garnalen
  • Inktvis (klein)
  • Zeebaars, in plakjes
  • Dunne plakjes kalfsmuis/rundermuis/rosbief
  • Dunne plakjes buikspek
  • Dunne plakjes varkenshaas
  • Dunne plakjes kipfilet
  • Balletjes (rund, kip, vis; liefst zelfgemaakt)
  • Tofu and tofu skin/sheets
  • Gebakken “firm tofu” blokjes (fried tofu puffs)

Oh ja, en dit zal zeer tegen het zere been van de toko’s zijn, maar laat alsjeblieft die visballetjes en vleesballetjes in de vriezer van de toko liggen!! Echt vreselijk vind ik ze. Maak beter zelf lekkere gehaktballetjes van kip of vlees. Mij zijn die visballetjes ooit ernstig aangeraden maar ik vond het een mega teleurstelling. Beter verse en zelfgemaakte dingetjes 🙂

Groenten voor een Chinese Fondue

Tsja, welke groenten en hoeveel ? China Sichuan Food zegt dat men in China meer groenten dan vlees, vis en kip op tafel zet. Dus beetje afhankelijk van je voorkeuren ergens een verhouding tussen 60/40 en 80/20 (en dan is het grootste getal de groenten). Daarbij zijn de volgende groenten goed opties.

  • Radijsjes
  • Lotus Roots
  • Worteltjes
  • Waterkers
  • Erwtenscheuten
  • Taugé
  • Diverse paddenstoelen (shiitake mushrooms, kastanjechampignons, …)
  • Chinese Kool
  • Chinese broccoli
  • Chinese Spinazie
  • Paksoi of Baby Paksoi

Hoe het dus gaat, is dat je de groenten koopt en vervolgens in stukjes/reepjes snijdt en die op schaaltjes rondom de hot pot zet.

Noedels, Rijst voor een Chinese Fondue: 

Er hoort in ieder geval noodles bij, denk aan dunne en dikke noodles. De noodles gaat je gewoon in de Hot Pot. Rijst is optioneel. In mijn ervaring werken die dikke noodles die ook voor Ramen worden gebruikt heel fijn. Die zuigen ook veel fondue basis op en hebben zo meer smaak dan dunne noodles.

  • Noodles dun en dik
  • Zoete aardappels

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment