Aspergesoep van in de pan gebakken asperges

by Jan Scherders
Aspergesoep van in de pan gebakken asperges

Aspergesoep van in de pan gebakken asperges is een eenvoudige soep die niettemin van de lezers van de New York Times toch veel waardering krijgt.

Hier eens een aspergesoep die niet gebonden is. Gewoon asperges in de pan bakken en dan een liter bouillon erbij en even koken. Dat is alles. Je kunt deze soep ook met die groene asperges maken, dan ziet de soep er wellicht sexier uit 😉

Aspergesoep van in de pan gebakken asperges

Aspergesoep van in de pan gebakken asperges is een eenvoudige soep die niettemin van de lezers van de New York Times toch veel waardering krijgt. 
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 1/2 pond verse asperges (geschild) en houtige einden verwijderd
  • 2 el olijfolie
  • 10 dragon blaadjes of anders 1/2 tl gedroogde dragon
  • 1 liter kippenbouillon of groentebouillon
  • zout en peper

Instructies

  • Hak de asperges in grove stukken, en zorg dat de de tipjes apart zijn. Doe wat olie in een pan en verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg dan de asperges en de dragon toe en bak de asperges al roerende op hoog vuur totdat ze mooi bruin zijn (zeg 10 minuten). Zet opzij
  • Voeg nu bouillon en zout en peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, en kook de asperges totdat ze gaar zijn, wederom zo'n 10 minuten. Laat het daarna een paar minuten afkoelen
  • Haal de tipjes uit de soep, pureer de soep en verwarm de soep weer. Voeg dan de tipjes weer toe en de soep heet is, proef dan en breng op smaak.

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment