Aspergesoep met Parmezaanse kaas

by Jan Scherders
Aspergesoep met Parmezaanse kaas

Deze aspergesoep is boordevol smaak, maar deze keer geen roux en room, maar Parmezaanse kaas en wat citroensap.

Aspergesoep met rijke smaak

Je fruit wat ui en knoflook en dan de asperges erbij met wat bouillon. Bewaar de kopjes voor garnering. Effe koken en dan de soep pureren. Terug in de pan en dan op smaak brengen met Parmezaanse kaas en wat citroensap. Dan de asperge kopjes erbij en even laten doorkoken. Klaar.

Met de bedankjes aan Once upon a Chef, want hoewel dit soepje eigenlijk met groene asperges had gemoeten smaakte het mij voortreffelijk. Op Culy.nl kunnen we lezen dat groene asperges meer kunnen hebben en een sterkere smaak hebben en daardoor eigenlijk beter combineren met bijvoorbeeld Parmezaanse kaas. En de witte asperges zijn wat zoeter en delicater van smaak en combineren daardoor beter met subtiele smaakmakers zoals boter, ei en gekookte ham. Evenzogoed smaakte het soepje mij zo goed dat ik toch maar dit verhaaltje plaats. En dan maak ik de de volgende keer een foto met groene asperges.

Vindt je groene asperges leuk ?  Maak dan ook eens Aspergesoep met pan gebakken groene asperges!!

Aspergesoep met Parmezaanse kaas

Deze aspergesoep is boordevol smaak, maar deze keer geen roux en room, maar Parmezaanse kaas en wat citroensap.
Porties: 6

Ingrediënten

  • 1 kilo (groene) asperges
  • 3 el boter
  • 2 middelgrote uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook gepeld en gekneusd
  • 1,5 liter lichte kippenbouillon of groentebouillon
  • zout en peper
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el citroensap
  • verse kruiden eventueel

Instructies

  • Smelt wat boter in een kookpan fruit daarin de ui en knoflook totdat de ui zacht is.
  • Ondertussen kun je de asperges klein snijden. Snijd de kopjes eraf en zet apart. Snijd dan het houten onderste deel eraf en de rest in stukjes van ca 1 cm.
  • Als de ui zacht is voeg je de asperge stukjes en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat dan een half uur zachtjes koken. Pureer de soep dan. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Je kunt de asperge kopjes apart koken maar waarom niet gewoon in de soep? Dat doen we dus. Voeg dan de Parmezaanse kaas en citroensap toe. Effe roeren en klaar.
  • Als je wilt kun je de soep opleuken met wat verse kruiden (tijm, dille, basilicum) maar zo smaakt ie ook prima 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment