Asperges met eieren en chorizo

by Jan Scherders
Asperges met eieren en chorizo

Asperges met eieren en chorizo is een variatie op het Spaanse Revuelto gerecht van roereieren en chorizo. Als lunchgerecht of als avondgerecht.

David Tanis (NYT) heeft deze variatie met asperges bedacht. Daarmee is het een lunch gerecht of misschien wel een avondgerecht geworden.  Ik zou zeggen een lunchgerecht voor 4 personen en een avondgerecht voor 2 personen.

Ik heb de oorspronkelijke 60 gram chorizo verdubbeld. Ik maakte het met de groene asperges uit de supermarkt, denk niet dat die wild zijn (David Tanis gebruikte wilde asperges).

Asperges met eieren en chorizo
Recept afdrukken
No ratings yet

Asperges met eieren en chorizo

Asperges met eieren en chorizo is een variatie op het Spaanse Revuelto gerecht van roereieren en chorizo. Je kunt het als lunchgerecht en als avondgerecht eten.
Auteur: David Tanis

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 gepelde knoflooktenen plus een 1/2 theelepel knoflook fijngehakt
  • 2 cups brood blokjes in blokjes van een centimeter
  • zout en peper
  • 120 gram chorizo
  • 1 bosje dunne groene asperges in stukjes van 2,5 - 5 cm
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 6 - 8 grote eieren geklopt
  • 1/2 tl pimentón gerookte paprika
  • 2 el gehakte platte peterselie

Instructies

  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Voeg daaraan de gepelde knoflooktenen en laat die even meebakken totdat ze licht gebruind zijn en haal ze dan uit de pan. Voeg dan de broodblokjes toe, strooi er zout en peper overheen, zet het vuur wat lager en bak de blokjes krokant en lichtbruin. Schep ze uit de pan en zet opzij
  • Voeg nu de chorizo aan dezelfde pan toe en bak die lichtjes. Dan kun je ook de asperges toevoegen, breng ze op smaak met zout en peper, en roerbak ze 3-4 minuten. Dan kun je de lente-uitjes en de gehakte knoflook toevoegen en een minuutje meebakken
  • Breng de geklopte eieren op smaak met zout, peper en pimenton en giet de eieren in de pan en bak ze totdat ze zacht en romig zijn. Voeg dan de peterselie toe en serveer tezamen met de broodblokjes.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept