Ajam Kari is de Indonesische variant van Chicken Curry zullen we maar zeggen.

De eerlijkheid gebied mij dat ik dit recept al wel online gezet heb maar zelf nog moet proberen.

Ajam Kari

Porties: 4
Auteur: Indonesisch Culinair

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • - 5 dl. heet water
  • - 4 tenen knoflook
  • - 100 gr. santen
  • - 10 kemirienoten
  • - 1 theelepel trassi
  • - 1 theelepel kunyit
  • - 2 daun djeruk purut
  • - 1 serehstengel
  • - 2 daun salam
  • - 1 rode lombok
  • - bieslook
  • - zout
  • - 2 eetlepels olie
  • Bereiding:

Instructies

  • Snijd de kip in stukken en kook het met wat zout bijna gaar, bewaar de bouillon. Snijd de knoflook heel fijn. Rasp de santen en laat het in het hete water oplossen. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Maak de kemirienoten, trassi en kunyit fijn in de vijzel. Fruit dit in de olie even aan. Voeg de kip, djeruk purut, serehstengel en daun salam toe en schep het geheel een paar keer om. Voeg de bouillon en de santen toe en kook de kip hierin zachtjes gaar. Sluit de pan niet af anders gaat de santen schiften. Snipper de lombok en bieslook fijn en bestrooi het gerecht hiermee. Verwijder de blaadjes en serehstengel voor het opdienen.

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment