Ajam Kari, Indonesische kip kerrie

by Jan Scherders

Ajam Kari en Kip kerrie zijn benamingen voor hetzelfde Indonesische kip kerrie gerecht. Hier het recept voor Kerrie van Kip uit het oude boek van Bep Vuyk.

Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Indonesische kip kerrie - Bep Vuyk

Ajam Kari en Kip kerrie zijn benamingen voor hetzelfde Indonesische kip kerrie gerecht. Hier het recept voor Kerrie van Kip uit het oude boek van Bep Vuyk.
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 1/6 blok santen
  • 3 dl heet water
  • 10 gram laksa (rijstvermicelli)
  • 6 el olie

Kruiden

  • 3 el ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 1 tl sambal oelek
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 tl laos
  • 2 tl gemalen koriander
  • 3 tl gemalen kurkuma
  • 1 spriet sereh
  • zout naar smaak

Instructies

  • Wrijf uien, knoflook, smbal, koriander, komijn, kurkuma, laos en zout tot een brij. Bak ze op in alle olie en voeg er als de olie heet is, de stukken kip aan toe. Haal de stukken kip er weer uit als ze goudbruin zijn en zet opzij.
  • Breng het water aan de kook met de santen en de spriet sereh. Doe de kip er weer bij en stoof het gerecht gaar.
  • Knijp de in water geweekte laksa goed uit en doe die bij de saus. Laat nog even doorkoken totdat de laksa gaar is.

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept