Ajam goreng drumsticks van de Marine

by Jan Scherders
Ajam goreng drumsticks van de Marine

Ik vond in het Indonesisch kookboek van de Marine een supersimpel recept voor ajam goreng drumsticks. Heerlijk bij de nasi 🙂

Ajam goreng drumsticks

Ajam Goreng betekent eigenlijk gefrituurde kip. Maar tegenwoordig heb je ook een Air Fryer en je kunt drumsticks ook prima braden in de oven. En dat heb ik gedaan, ruim twintig minuten braden in een heel hete oven, en klaar.

Je maakt een marinade van een beetje citroensap, ketjap, gehakte knoflook en wat veel gebruikte specerijen. Twee uur marineren. Dan de drumsticks frituren of in de oven braden. En als je een Air fryer hebt kun je het daarmee doen. Dat is alles. Volgens mij kun je de combinatie van paprika, koriander, laos en kurkuma ook prima vervangen door een paar theelepels nasi of bami kruiden. Heerlijk bij de nasi, bijvoorbeeld de nasi in Marine stijl.

Ajam Goreng Drumsticks van de Marine

Ik vond in het Indonesisch kookboek van de Marine een supersimpel recept voor ajam goreng drumsticks. Heerlijk bij de nasi 🙂
Porties: 5 drumsticks

Ingrediënten

  • 5 drumsticks

Marinade voor 5 drumsticks

  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • ½ theelepel paprikapoeder Voor de paprikapoeder kan men ook sambal badjak gebruiken.
  • ½ theelepel koriander
  • ½ theelepel laos
  • ½ theelepel koenjit (kurkuma)
  • 2 tenen knoflook fijngehakt

Instructies

  • Maak de marinade en lak dan de drumsticks met een kwastje. Doe ze dan in een kom of afsluitbare plastic door en giet de overgebleven marinade erbij. Laat dan alles 2 uur intrekken.
  • Frituur ze dan in hete olie knappend bruin; je doet dan genoeg olie in een braadpan of steelpan dat de drumsticks helemaal in de olie staan. Hoe kleiner je pan hoe minder olie je nodig hebt. Mensen die een Air fryer hebben kunnen die gebruiken. En je kunt de drumsticks ook 20 - 25 minuten in een oven van 230 graden leggen (halverwege keren).
  • Serveer bij witte rijst, nasi of bami

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment