Aardappelsalade met mosterd vinaigrette

by Jan Scherders
Mediterrane aardappelsalade met mosterd vinaigrette

Mediterrane aardappelsalade met mosterd vinaigrette, verse kruiden, rode ui en kappertjes is leuk als onderdeel van een BBQ. Snel en simpel gerecht.

Aardappelsalade zonder mayonaise

Heel veel aardappelsalades worden met mayonaise gemaakt, deze niet. Je maakt deze aardappelsalade eigenlijk met een “gewone” mosterd vinaigrette maar dan met een beetje sumak en korianderpoeder erbij. En tezamen met de verse kruiden (dille, peterselie) en de kappertjes geeft dat deze salade een hele toffe smaak. Ik vond deze aardappelsalade op mijn favoriete website voor Mediterrane gerechten The Mediterranean Dish.

Wat betreft de aardappelen…het fraaiste is van die kleine rode aardappelen, of anders nieuwe aardappelen. Maar gewoon vastkokende aardappelen gaat ook prima hoor!! Ik heb deze keer van die rode aardappelen genomen en die in de schil gekookt. Daarna lichtjes af laten koelen zodat ik ze beet kon pakken, toen in plakjes gesneden en dan meteen de vinaigrette erbij.

Want er is eigenlijk maar één ding wat belangrijk is bij deze salade en dat is dat je de dressing met de warme aardappelen mengt en dan even de tijd geeft om de smaken te laten mengen. Voor de rest is het gewoon een heel eenvoudig salade om te maken. En bijvoorbeeld erg lekker met Mediterrane kipspiesjes met paprika en ui.

Wat betreft de porties… ik ga ervan uit dat je dit met bijvoorbeeld kipspiesjes als een hoofdmaaltijd eet (dan dus 4 personen), maar als het onderdeel is van een groter buffet dan is het uiteraard voor meer dan 4 personen.

Als je de salade een paar uur eerder maakt, dan beter de kruiden, ui en kappertjes pas op het laatst erbij doen.

 

Mediterrane aardappelsalade met mosterd vinaigrette
Recept afdrukken
4.5 van 2 stemmen

Mediterrane aardappelsalade met mosterd vinaigrette

Mediterrane aardappelsalade met mosterd vinaigrette, verse kruiden, rode ui en kappertjes is leuk als onderdeel van een BBQ. Snel en simpel gerecht. 
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen (vastkokend, nieuwe aardappelen, rode aardappelen, allemaal goed) geschild en in plakjes
  • 1 kleine rode ui gesnipperd of in plakjes
  • 1 bakje platte peterselie (15 gram) gehakt
  • 1 bakje dille (15 gram) gehakt
  • 2 el kappertjes

Mosterd vinaigrette (gewoon alles mengen)

  • 80 ml olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 1/4 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl sumak
  • zout
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Breng water aan de kook en kook de aardappelen in ongeveer een kwartier gaar. Giet de aardappelen af.
  • Meng de warme aardappelen meteen met de vinaigrette en voeg dan ook de rode ui, dille, peterselie en kappertjes toe. Meng alles goed en zet dan een uur opzij voor de beste smaak.
  • Je serveert deze salade op kamertemperatuur

Notities

Als je de salade een paar uur eerder maakt, dan beter de kruiden, ui en kappertjes pas op het laatst erbij doen. 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Nynke 4 augustus 2021 - 21:32

5 sterren
Wat een superleuke website!! ik sla hem op bij mn bookmarks!

Reply
Jan Scherders 5 augustus 2021 - 06:42

Dank u !!

Reply

Leave a Comment

Rating recept