3x spaghetti met garnalen in tomatensaus

by Jan Scherders

Hier drie makkelijke en uiterst smaakvolle recepten voor het maken van spaghetti met garnalen in tomatensaus.

Cajun garnalen in tomaten Alfredo saus

Cajun garnalen met Tomaten Alfredo saus maak je door garnalen met Cajun specerijen te te bakken en die te combineren met een Alfredo saus met tomaten. Heel eenvoudig gerechtje maar zeer smakelijk!!

De Amerikaanse Jo Cooks heeft een leuke website en let bij haar recepten vaak wat minder op calorieën. Dus zij is wel te vinden voor deze Alfredo saus 😉 En ze houdt ook van improviseren en zo bedacht ze Cajun garnalen en tomaten Alfredo saus.  Nou, of er lang over nagedacht is of niet, het is heerlijk. En dan maar een keer wat minder op die calorieën letten.

Ik heb het oorspronkelijk recept een klein beetje aangepast. Hier is mijn versie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cajun garnalen met Tomaten Alfredo saus

Cajun garnalen met Tomaten Alfredo saus maak je door garnalen met Cajun specerijen te te bakken en die te combineren met een Alfredo saus met tomaten.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Wereldkeuken
Porties: 4

Ingrediënten

  • 750 gram grote garnalen ongekookt maar wel gepeld
  • 1 el cajun seasoning
  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 el boter
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 200 ml slagroom
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • wat gehakte basilicum voor garnering
  • pasta voor 4 personen bijvoorbeeld fettuccine of spaghetti

Instructies

  • Bestrooi ondertussen de garnalen met de cajun seasoning. Verhit dan een eetlepel olie in een hapjespan. Voeg de garnalen toe en bak ze in een paar minuten aan beide kanten totdat ze roze zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet opzij
  • Voeg nu opnieuw een eetlepel olie aan de pan toe, als ook een eetlepel boter, en bak de uien en knoflook in ongeveer 3 minuten doorschijnend/zacht
  • Pureer het blik tomaten in een foodprocessor/blender tot een gladde massa en als de uien dan zacht zijn kun je de tomaten aan de pan toevoegen. Breng aan de kook en laat daarna op zacht vuur een kwartier pruttelen.
  • Ondertussen kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen.
  • Voeg nu de kaas en de room aan de saus toe en laat dat een minuut of vijf meepruttelen en breng dan op smaak met zout en peper. Voeg dan de gekookte pasta en de garnalen toe en roer alles goed door mekaar en laat even meewerken. Serveer direct.

Garnalen in tomatensaus, snel en simpel

Als eerste een receptje afkomstig van de kookrubriek van de New York Times. Julia Moskin noemt dit Shrimp alla Marinara, want de Amerikanen noemen een tomatensaus met chilivlokken Marinara saus en wij (Europeanen) noemen een tomatensaus zonder chilivlokken juist een Marinara saus.

Evenzogoed weer een superlekker gerechtje. Voor vier personen neem je zo’n diepvrieszak tijgergarnalen van een kilo (ik neem dan de 21/25 maat), dan heb je ruim tien mooi grote garnalen per persoon. Die garnalen bak je even aan met wat knoflook en voegt die dan toe aan de tomatensaus.

Als je de tijd hebt maak je een batch Sugo all’arrabiata (of missschien heb je die in de vriezer staan) en als je wat minder tijd hebt dan maak je snel even een eenvoudige tomatensaus met een paar blikken tomatenblokjes. Of je gebruikt een potje uit de winkel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met garnalen in tomatensaus

Spaghetti met garnalen in tomatensaus is lekker en supersnel klaar als je de tomatensaus al hebt, maar anders staat je pasta ook nog in half uur op tafel. 

Ingrediënten

  • 1 kilo gepelde 21/25 tijgergarnalen (diepvries gewicht)
  • 8 el olijfolie
  • 8 tenen knoflook
  • zout
  • 1 pond spaghetti of linguine

1 batch Sugo all'arrabiata (zie opmerkingen) of anders zelf tomatensaus maken volgens onderstaand recept

  • 4 el olijfolie
  • 4 blikken tomatenblokjes of tomaten polpa
  • snuf chilivlokken
  • 7 knoflooktenen in plakjes
  • 1 takje basilicum blaadjes of 1/4 theelepel gedroogde oregano

Instructies

  • Verhit 4 eetlepels olijfolie in een flinke hapjespan en bak daarin de knoflook goudbruin (maar niet bruin). Bak dan de helft van de garnalen roze en schep uit de pan en zet opzij. Doe dan nog eens wat olijfolie in de pan en bak de rest van de knoflook goudbruin en de andere helft van de garnalen. Schep uit de pan en zet opzij
  • Giet dan de sugo all'arrabiata saus in de pan (gemaakt van 4 blikken tomaten) of maak zelf snel een tomatensaus. Dat doe je door eerst de knfolook even aan te bakken en dan de tomatenblokjes erbij, de oregano en de chilivlokken. Breng aan de kook en laat dan een kwartier op laag vuur pruttelen.
  • Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper. En voeg daarna de garnalen toe en als je hebt wat basilicum blaadjes en/of peterselie.
  • Als je ondertussen de pasta (spaghetti of linguine) hebt gekookt ga je nu heerlijk smullen van een Pasta met garnalen in tomatensaus

Notities

Als je zelf Sugo all'arrabiata wilt maken klik dan op de link. dat recept is precies genoeg voor dit gerecht met garnalen.

Spaghetti met garnalen, paprika’s en tomaten

Dit is een licht en zeer smaakvol gerecht met vrolijke kleuren, recept New York Times. Een vreselijk lekkere variatie is ook om een deel van de garnalen te vervangen door wat blokjes Spaanse chorizo. Dus een halve (100 gram) of een hele worst (200 gram) en dan gewoon met de garnalen meebakken en aan de saus toevoegen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met garnalen, paprika's en tomaten

Spaghetti met garnalen, paprika's en tomaten staat snel op tafel. Je kunt ook wat garnalen door blokjes Spaanse chorizo vervangen, yummie!!

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 750 gram middelgrote garnalen (maat 21/25 of 26/30) uitlek gewicht (je neemt denk ik het beste zo'n zak van 1 kilo diepgevroren garnalen)
  • snufje chilipeper vlokken
  • 1 pond linguine of spaghetti

De saus

  • 1 el gehakte knoflook
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • zout en peper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 4 el basilicum blaadjes gescheurd

Instructies

  • Verhit een eetlepel olijfolie en bak daarin kort de paprika's en de knoflook. De knoflook moet niet bruin worden. Giet er dan de tomaten bij, zout en peper en wat oregano en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag
  • Kook ondertussen de linguine en giet die af
  • Bak de garnalen in wat olijfolie, strooi er wat chilipeper vlokken en wat zout overheen en zo gauw ze roze zijn kunnen ze bij de saus
  • Doe ook de pasta door de saus. Roer alles een keer door, wat basilicumblaadjes erbij en klaar is kees

Notities

Een vreselijk lekkere variatie is om een deel van de garnalen te vervangen door wat blokje Spaanse chorizo. Dus een halve (100 gram) of een hele worst (200 gram) en dan gewoon met de garnalen meebakken en aan de saus toevoegen.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept